GASZTRO
Nyári meggyes ízkavalkád
Végre megérkezett a várva várt nyári meleg, s az eddig épphogy színüket megmutató meggyfák is bíborszínbe öltöztek. Aki szereti kissé fanyar, mégis igazán különleges gyümölcsük ízét, Gasztro rovatunk kora nyári sütemény különlegességét is hamar a szívébe zárja. Kakaós-meggyes habos piskótánk igazi könnyű, nyári csemege, amit magunkkal vihetünk a munkahelyünkre, de akár a nyaralásra is.

Piskóta
Hozzávalók:
6 tojás sárgája
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
6 tojás fehérje habnak
½ csomag sütőpor
Elkészítése: A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, és jól elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük és finom mozdulatokkal a kész masszához keverjük. Amikor teljesen feloldódott benne, egy kb. 36x26 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
Meggykrém
Hozzávalók:
1 üveg magozott meggybefőtt
2 csomag vaníliás pudingpor
12 dkg cukor
csipetnyi fahéj
Elkészítése: A meggybefőttet kimagozzuk, jól kinyomkodjuk, kicsit összetörjük. A meggy levét vízzel kiegészítjük, hogy 5,5 dl legyen. Ebbe a lébe tesszük a pudingport, a cukrot és a fahéjat, összekeverjük, majd hozzáadjuk a meggydarabokat és feltesszük főni. Sűrűre főzzük.
Hab
Hozzávalók:
8 dl növényi alapú, cukrozott tejszín
Elkészítése: A tejszínt habosra felverjük, 4 evőkanálnyit hozzákeverünk a félig kihűlt meggykrémhez, amit a langyos piskóta tetejére kenünk, majd a maradék habot a meggyréteg tetejére felvisszük. Díszítésként csoki reszelékkel megszórjuk.
A nyári programokhoz jó időtöltést, a süteményhez pedig jó étvágyat kívánunk!